Evenementen

Nationaal Deltacongres 2020

Online congres
Doelgroep: Community Deltaprogramma
Aantal deelnemers: 2000
Opdrachtgever: Staf deltacommissaris
Periode: 12 november 2020
Locatie: Studio in Jaarbeurs Utrecht

Over het Deltacongres

 

Deze 11de editie van het nationaal Deltacongres vond voor het eerst online plaats. Ruim 1900 mensen logden in. Om 10.00 uur opende de alternatieve Deltaparade. Dit overzicht van Deltaprogramma-partners trok honderden bezoekers. Om 12.30 uur startte het plenaire programma met de online tv-uitzending ‘De Delta Draait Door’. In een professioneel en coronaproof ingerichte studio ging presentator Rens de Jong in gesprek met gasten. Deltacommissaris Peter Glas was tafelheer.

 

Daarna konden aanwezigen kiezen uit acht parallelsessies, in twee rondes. Tijdens de plenaire afsluiting werd virtueel het eerste exemplaar van het HWBP-Projectenboek 2021 uitgereikt aan de deltacommissaris en ook het Zonnetje uitgereikt. Veel deelnemers vonden hierna hun weg naar een van de zestien themacafés. Deze cafés waren samengesteld door vertegenwoordigers van organisaties die verbonden zijn aan het nationaal Deltaprogramma. In het ene café zorgde een foto van een bruine kroeg voor de juiste sfeer, in het andere café kozen de organisatoren voor een presentatie, gevolgd door een discussie met de aanwezigen – via een videoverbinding en via de chat-functie.

 

 

Werkzaamheden

Ceeh deed de overall organisatie en logistieke coördinatie van het congres.

 

  • Meedenken over creatieve concept van het programma
  • Ondersteuning en technische realisatie online congres en complete studio op locatie
  • Realisatie congresplatform
  • Aankleden ruimten
  • Organiseren en faciliteren projectteamoverleg
  • Ondersteuning plenaire programma
  • Opstellen draaiboek
  • Verzorgen invitatiemanagement, congresregistratie en communicatie
  • Contactpersoon, vraagbaak en trouble shooter opbouw/afbouw en op bijeenkomst zelf
  • Nazorg en evaluatie

 

Ze werkte samen met o.a.

De staf deltacommissaris, Helder en Duidelijk, Evite, Artcore, Let’s get digital, Starproject en Valerie Kuypers.

“We stonden voor een behoorlijke uitdaging met de organisatie van het congres op het moment dat de coronacrisis uitbrak. Mede dankzij de creatieve blik van Corrie hebben we een prachtig eerste online Deltacongres neer kunnen zetten in november 2020.

Corrie heeft laten zien dat ze zich medeverantwoordelijk voelt voor de resultaten, ze werkt gepassioneerd en is betrokken. Ik werk graag nog een keer samen met Corrie!”

Rosanne, 
Projectleider Nationaal Deltacongres 2020